KINDERHANDBAL

Grijze Wolven Kinderhandbal!

Superleuk! Teamsport voor kinderen!

Naast een leuke sport die je in je eentje kunt doen, is het heel leuk om een teamsport te beoefenen. Teamsport vraagt om een andere betrokkenheid en verantwoordelijkheid naar elkaar. Het is een oefening in samenwerking en bovenal een leuke manier van leren over jezelf. Dit is een prachtige oefening voor later wanneer onze kinderen samenwerken met anderen op de werkvloer.

In dit opstartseizoen zijn de trainingstijden van 16.00 tot 17.00 uur. We beginnen met kinderen die ongeveer geboren zijn tussen 2010 en 2014. Deelname in dit opstartseizoen is gratis. Als we volgend jaar doorgaan bepalen we samen wat het mag kosten en in welke vorm we het willen organiseren.

Het eerste idee is om klein te beginnen. Wedstrijdjes softhandbal kunnen al gespeeld worden met 3 tegen 3 zonder keeper. Zo kunnen we met 30 kinderen al een behoorlijk toernooi organiseren in Wolvega en hoeven we niet einden te rijden naar andere handbalverenigingen. De kleine kinderteams mogen een leuke eigen naam, logo, teamkleuren en teamyell bedenken. Handbal is bovenal een sport waarbij je creativiteit moet gebruiken, dit willen we zo vroeg mogelijk stimuleren.

Als we het willen kunnen we ook in de zomer lekker buiten op gras of zand softhandballen of beachhandballen. Later kunnen we dan naar 4 tegen 4, langzaam de keepers erbij, dan naar 5 tegen 5 enz. totdat we uiteindelijk bij 7 tegen 7 handbal uitkomen.

Het aanleren van de juiste handbaltechniek komt wel precies. Als je het verkeerd aanleert, leer je het heel moeilijk weer af. Voorlopig houden we het daarom wat algemener m.b.t. bijvoorbeeld balvaardigheid en coördinatie. Het gaat vooral om plezier te hebben met sporten. Natuurlijk kunnen we meteen aandacht hebben voor de betekenis van een goede teamspeler zijn en de regels die bij handbal thuishoren. Als het lukt een leuke groep kinderen bij elkaar te krijgen kunnen we ook een échte handbaltrainer vragen voor het aanleren van de techniek. Voorlopig doen we het allemaal zelf met een enthousiaste groep ouders.

Praktisch:
Trainingstijd: vrijdags van 16.00 tot 17.00
Locatie: Sporthal de Steense (Nije Steense)
Kosten: seizoen 2019-2020 is gratis
Materiaal: alles is aanwezig om te kunnen trainen
Kleding: sportbroek sportshirt sportsokken
Schoenen: bij voorkeur zaalsportschoenen (dat wordt later steeds belangrijker)
Groepsapp: er is een groepsapp voor ouders

Informatie of aanmelden: Jaap Koen Bijma 06-42248555